'Ili ćemo izgubiti Ukrajinu ili počinje Treći svjetski rat!'


Objavljeno: 2022-04-29 09:28Nove indicije za početak nuklearnog rata. Margarita Simonjan, urednica državnog emitera RT i jedna od najistaknutijih zagovornika Kremlja, izjavila je u sredu uveče na televiziji da je ideja da Putin pritisne 'crveno dugme' verovatnija od ideje da će dozvoliti da Rusija izgubi rat, preneo je 'Dejli mejl'.


Foto: "Ili ćemo izgubiti Ukrajinu ili počinje Treći svjetski rat!"

"Ili ćemo izgubiti u Ukrajini ili počinje Treći svetski rat. Mislim da je Treći svetski rat realističniji, poznavajući nas, poznavajući naše lidere… Najneverovatniji ishod, da će se sve ovo okončati nuklearnim udarom, meni deluje verovatnijim od drugih tokova dešavanja. S jedne strane sam užasnuta time, ali sa druge to je ono što jeste. Otići ćemo u raj, dok će oni prosto odapeti… Svi ćemo umreti jednog dana", rekla je Simonjan.

Njeno smireno zamišljanje nuklearnog holokausta poslednje je u nizu pretnji izdatih sa vrhovnih nivoa ruske države, nakon što su kolega Simonjanove Vladimir Solovjov, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i sam Putin zapretili u poslednjih 48 sati.

Dok su Sjedinjene Države i Velika Britanija odbacile takvu retoriku kao razmetanje, sve veća učestalost takvih pretnji pod ruku sa neuspesima ruske vojske povećaće zabrinutosti da je sada sukob u stilu Hladnog rata realna mogućnost pre nego što se rat u Ukrajini završi.

 


Izvor: Blic

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.