'Neću da dijelim fotelje u zamjenu za lojalnost'


Objavljeno: 2020-12-20 12:34Da hoću da imam skupštinsku većinu po svaku cijenu, mogao bih to postići za sedam dana, ali neću. Neću da dijelim fotelje u Gradskoj upravi i u gradskim javnim preduzećima u zamjenu za lojalnost – kaže Stanivuković.


Foto: Draško Stanivuković

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da će, bez obzira na broj odbornika koalicije oko SNSD, dobiti podršku većine u Skupštini grada, ali ne na način na koji se to obično radi.- Da hoću da imam skupštinsku većinu po svaku cijenu, mogao bih to postići za sedam dana, ali neću. Neću da dijelim fotelje u Gradskoj upravi i u gradskim javnim preduzećima u zamjenu za lojalnost – kaže Stanivuković za Srpskainfo.Dodaje da su mu mnogi iz suprotnog političkog tabora već slali signale da su spremni za pregovore i dogovore, ali da on ne želi da pregovara na takav način.– Pa mi se borimo upravo protiv takve politike, to smo obećali biračma i održaćemo obećanje. Borimo se za korjenitu promjenu političkog koncepta i poimanja politike – kaže Stanivuković.Kaže da neće potpisivati koalicione dogovore, jer je Banjaluka, kako tvdi, u posljednje 22 godine bila žrtva koalicija, utemeljenih na ličnim interesima pojedinaca.


– Takva je politika naslagala 90 miliona maraka duga u gradskoj Toplani, takva su koalicije srušile Kino “Kozara” i usvojile regulacione planove, koji su uništili grad. Takvoj politici i takvim koalicijama je odzvonilo – kaže Stanivuković.On je rekao da očekuje podršku, ali samo za one prijedloge koji su dobri i na korist građanima.– Eto, predložićemo odluku o besplatnim udžbenicima, pa da vidim ko će to odbiti i sa kakvim obrazloženjem. S druge strane, ako ja kao gradonačelnik predložim nešto što nije dobro za građane Banjaluke, dužnost odbornika je da glasaju protiv – kaže Stanivuković.Dodaje da očekuje promjene, ne samo u Banjaluci, nego i u cijeloj Republici Srpskoj.– Oni koji misle da imaju stabilnu većinu u opštinama i gradovima, ili u Narodnoj skupštini Republike Srpske, treba da znaju da je to varka. Uostalom, vidjećemo za dvije godine, na izborima, kud nas vode promjene koje su već počele – poručuje Stanivuković.


Izvor: Srpskainfo

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.