Pucano na djecu: Traže zaštitu policije i KFOR-a


Objavljeno: 2020-10-05 11:27Mještani Donje Brnjice kod Prištine, gdje je pucano na srpsku djecu, zatražili su stalno prisustvo kosovske policije u blizini osnovne škole dok traje nastava, a od Kfora da patroliraju selom.


Foto: Pucano na djecu: Traže zaštitu policije i KFOR-aMještanin Mladen Đošić rekao je poslije sastanka sa policijom i Kforom da je dogovoreno pojačano prisustvo policije dok traje nastava i u večernjim satima, te obavezno prisustvo policajca u autobusu koji prevozi učenike od Brnjice do Gračanice i veća saradnja sa mještanima.


Potpredsjednik Srpske liste Srđan Popović rekao je da je policija obećala mještanima da će počinioce pronaći i uhapsiti, prenosi portal Kosovo onlajn.


– Nedopustivo je da se ovo dešava, ali je dobro što je policija zainteresovana da slučaj riješi – rekao je Popović i dodao da slučaju rade tri istražioca.


Predsjednik Privremog organa za grad Prištinu LJubinko Karadžić rekao je da su mještani izrazili sumnju u rad polcije koja do sada nije rasvijetlila nijedan slučaj napada i krađe.


– Nadamo se da će ovog puta riješiti slučaj i napadačima dokaziti da to nije kažnjivo kada se desi ovakav incident – naveo je Karadžić.


Od dolaska međunarodne vojne i civilne misije na Kosovu u Donjoj Brnjici su ubijena četiri Srbina dok su dva kidnapovana.


Na grupu srpske djece u selu Donja Brnjica kod Prištine pucano je dok su bila u školskom dvorištu, ali niko od njih nije povrijeđen.


Prema svjedočenju djece koja su se nalazila u dvorištvu seoske škole, bila su dvojica za sada nepoznatih napadača, od kojih je jedan repetirao pištolj i pucao ka dvorištu škole.


Djeca su navela da su napadači govorili albanski.


Izvor: Tanjug

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.