Republika Srpska zbog korone ide u pravcu zatvaranja


Objavljeno: 2021-03-21 11:48Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković najavio je moguće uvođenje restriktivnijih mjera u Srpskoj koje će ići u pravcu 'određenog zatvaranja' kako bi se smanjili kontakti među građanima i na taj način spriječilo širenje virusa.


Foto: Republika Srpska zbog korone ide u pravcu zatvaranja

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković najavio je moguće uvođenje restriktivnijih mjera u Srpskoj koje će ići u pravcu "određenog zatvaranja" kako bi se smanjili kontakti među građanima i na taj način spriječilo širenje virusa.


"Riječ je o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih poslovnih subjekata kao što su frizerski saloni, kao i drugih privrednih subjekata koji imaju uslužnu djelatnost sa ograničenim radnim vremenom", rekao je Zeljković .


On je naveo da zadnji korak predstavlja zatvaranje, te podsjetio da je Institut već predložio određene restriktivnije mjere Republičkom štabu na jučerašnjoj sjednici.


Zeljković je rekao da je moguća i zabrana sportskih profesionalnih takmičenja i procesa treninga.


Prema njegovim riječima, moguće su i mjere u školstvu.


"Sve će zavisiti od dana do dana, ali je moguće da će se ići na onlajn nastavu u visokoškolskim ustanovama, srednjim i osnovnim školama. Takođe i zatvaranje predškolskih ustanova", rekao je Zeljković.


On je u izjavi RTRS napomenuo da je prije svega potrebna lična odgovornost.


"Potrebno je pojačati i svakodnevnu kontrolu epidemioloških mjera", rekao je Zeljković.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.