'Zaboravite na bahatosti, veze, kumstva...'


Objavljeno: 2021-01-21 10:25Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da usvojeni Zakon o slobodi veroispovesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori. 


Foto: "Zaboravite na bahatosti, veze, kumstva..."

"Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona. Đukanović sada mora da ga potpiše jer je drugi put izglasan", poručio je Abazović.

On je istakao da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore

"Nisam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić", poručio je.

Vest o hapšenju Brane Mićunovića odjeknula je u regionu, ali je on ubrzo pušten.

"Zlonamerni će uvek tumačiti nešto pogrešno. Mi ne možemo da zadržimo nekoga kada je drugi priznao da su njegova dva zaplenjena pištolja. Oni su pušteni da se brane sa slobode. Ne možemo na osnovu negativne percepcije nekog pojedinca kršimo zakon", rekao je i dodao da nije on taj koji je uhapsio Brana Mićunovića.Kako je rekao u Crnoj Gori mogu da zaborave na "bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca".

Kako kaže, pitanje partijskog zapošljavanja i dalje se potencira.

"Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nisu partijski ljudi. Gde to ima", zapitao se Abazović i dodao da se ne možeo demontirati Đukanović režim za jedan dan.

Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije.

Osvrnuo se i na rad RTCG za koji je rekao da to nije javni servis, nego aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična.

"Narvno da vlada može da utiče na objektivno izveštavanje, nisu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i versku mržnju. To nije televizija, to nije medij", zaključio je.


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.