Brat i sestra od 6 i 13 godina izgledaju starije od svojih roditelja! (VIDEO)


Objavljeno: 2021-12-14 11:40Kešav i Anjali Kumar, brat i sestara iz indijske države Džarkanda, pate od dva retka medicinska stanja poznata kao kutis laksa i progerija, zbog kojih izgledaju neverovatno stari za svoje dečije godine!


Foto: Brat i sestra od 6 i 13 godina izgledaju starije od svojih roditelja! (VIDEO)

Brat i sestra iz Indije su osvanuli  na svetskim naslovnicama šok vesti  “brat i sestra Bendžamina Batona“ 2016.godine. Tada je malena Andžali imala 7 godina, a njen mlađi brat samo 18 meseci, ali već tada su oboje  izgledali kao osmogodišnjaci!

Ne samo da im je koža bila neobično naborana i opuštena, već su oboje patili od bolova u zglobovima povezanim sa prevremenom “starošću”.

Ova paradoksalna situacija im je donela nadimak “brat i sestra Bendžamina Batona”, po izmišljenom liku iz kratke priče F. Skota Ficdžeralda. Kešavu i Anjali Kumar dijagnostifikovana je progerija i cutis laka, dva izuzetno retka stanja koja su, nažalost, neizlečiva.

I cutis laka i progerija imaju simptome koji su više nego duboki do kože, a oboleli uglavnom imaju nizak nivo imuniteta i već su izloženi velikom riziku od artritisa, infekcija grudnog koša, pa čak i srčanog udara.

Rođeni u Rančiju, glavnom gradu indijske države Džarkand, Kešav i Andžali morali su da se suoče ne samo sa bolovima u zglobovima izazvanim njihovim stanjem, već i sa maltretiranjem i ismevanjem druge dece koja ih nazivaju raznim  podrugljivim nadimcima i ismejavanjem njihove same pojave

“Deca u školi me zovu imenima kao što su daadi amma (baka), budhiia (stara dama), bandariia (majmun) ili hanuman (hinduistički gospodar majmuna) i to me nervira“, rekla je Andžali u intervjuu.

Još 2016. godine objavljeno je da  otac Šatrugan Rajak i majka Rinki Devi, želeli da mogu da učine više za svoju decu, ali su im lekari rekli da ne postoji način da im se pomogne u Indiji, pa čak i u inostranstvu jedina opcija je da njihov bol bude podnošljiviji.Porodica nije bila u dobrom materijalnom stanju, tako da nisu mogli da priušte nikakav alopatski lek, dvoje dece su lečeni samo homeopatskim lekovima koji nisu imali pozitivne efekte.

Srećom, stvari su se promenile nabolje za Kešava i Anjali otkako su  njihovu priču prvi put objavili mediji, pre skoro šest godina.
Nakon što su fotografije njihovih ostarjelih lica obišle internet, nevladina organizacija pod nazivom Care Today Fund kontaktirala je roditelje brata i sestre i ponudila im medicinsku pomoć.

Anjali i Kešav su od tada podvrgnuti zatezanju lica kako bi ublažili bore i opuštenost svoje kože i izgledali mnogo bolje nego 2016. godine.


Izvor: Zanimljivosti

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.