DOČEK: Ugostiteljski objekti u FBiH rade do 23 sata, a ponuda iz RS - jedan sat iza ponoći!


Objavljeno: 2020-12-18 12:38Kafići, diskoteke i restorani u Banjaluci treba da rade do jedan sat iza ponoći 30. i 31. decembra i 1. januara. Prijedlog je ovo banjalučkih ugostitelja o kojima svoje mišljenje treba dati Krizni štab.


Foto: Dokle će raditi ugostiteljski objekti za doček Nove godine?

Potvrdio je ovo za BUKU ugostitelj Zlatan Tatić.


„Naš prijedlog je dostavljen Kriznom štabu, sve epidemiološke mjere bi bile ispoštovane, tako da bi situacija bila pod kontrolom. Nakon što se Krizni štab oglasi, vidjećemo koji će biti naši dalji koraci“, rekao je za naš portal, dodajući da ništa od konkretnih mjera za pomoć privredi koje traže već mjesecima nije ispoštovano od strane institucija. Kako kaže, sve je ostalo na obećanjima, a ugostiteljskim objektima je za sada dozvoljen rad do 22 sata.


I Institut za javno zdravstvo Republike Srpske priprema prijedlog mjera koje će predložiti Republičkom štabu za vanredne situacije, a koje će se odnositi na 30. i 31. decembar i 1. januar 20201. godine.


Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, nije želio da govori o konkretnim mjerama, navodeći da se razmišlja o svim mogućim postojećim, ali i drugim mjerama, počevši od radnog vremena ugostiteljski objekata.


"Sljedeće sedmice će se ustanoviti mjere za naredni period, a do tada treba da poštujemo postojeće", naglasio je Zeljković.


I dok je u Republici Srpsskoj još uvijek nepoznanica da li će i do kada raditi ugostiteljski objekti 31. decembra, situacija u Federaciji BiH je već poznata. U ovom entitetu će svi ugostiteljski objekti tog dana raditi do 23 sata.


Potvrdio je to juče Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva.


“Odlučili smo da mjere, koje su sada na snazi, vrijede i za doček Nove godine. Jedan ili dva dana veselja mogu samo donijeti goru epidemiološku situaciju u januaru. Svi članovi Kriznog štaba su bili jednoglasni. Hoteli mogu raditi za svoje goste, ali do 23 sata. To pravilo vrijedi i za ostale ugostiteljske objekte. Novu godinu nije dozvoljeno slaviti ni prije, a ni poslije 23 sata”, rekao je Čerkez.


Izvor: BUKA

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.