Da li dajete nadimak svom vozilu?


Objavljeno: 2020-05-26 10:42Svaki deseti Britanac priznaje da mu je više stalo do svog četvorotočkaša nego do bračnog partnera, dok trećina vozača ima običaj da automobilima koje poseduju daje imena ljudi.


Foto: Ljudi tepaju svojim vozilima

Najnovije istraživanje koje je među vozačima sa Ostrva sprovela Škoda UK, otkriva i da jedan od sedam vlasnika automobila u toj zemlji više voli svog ljubimca na četiri točka nego sopstvene roditelje ili braću i sestre.

 

Anketa kojom je bilo obuhvaćeno 2.000 britanskih vozača pokazala je da vlasnici svoju strast prema automobilima iskazuju na specifičan način. Naime, trećina ispitanih priznala je da daje imena svojim automobilima.

 

Od tog broja, 29% njih to radi zato što im je zabavno, dok 20 procenata tvrdi da su svom četvorotočkašu nadenuli određeno ime, jer su mislili da vozilo izgleda upravo tako da zaslužuje baš to ime.

 

Svaki deseti je izjavio da ga ime koje je dao svom automobilu podseća na neku posebnu osobu, dok je njih 8% imenovalo svoje vozilo po nekom članu pordoice ili po nekoj drugoj voljenoj osobi.

 

Među najčešćim imenima su Beti, Fredi, Dejzi i Rouzi, ali se navode i imena poznatih ličnosti, kao što Elvis Prisli, Harison Ford, Bijonse, kao i nadimci kao što su Zver ili Zoro.

 

Da li i vi dajete imena i nadimke svojim automobilima i koja?


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.