Dodik spustio loptu: Banjaluci ništa neće faliti


Objavljeno: 2020-11-17 19:54Milorad Dodik, nakon burnih reakcija u Banjaluci gdje je njegov SNSD izgubio gradonačelničko mjesto u korist PDP-ovog kandidata Draška Stanivukovića, i prijetnji odmazdom građanima ovog grada, odlučio je ipak spustiti loptu.


Foto: Dodik spustio loptu: Banjaluci ništa neće falitiShvatio je lider SNSD-a, očigledno, da BiH nije Sjeverna Koreja i da Banja Luka nije Pjongjang, pa je izjave u maniru Kim Jong-una ipak zamijenio prijateljskim tonovima, ističući za Kurir da će u okviru nadležnosti koje imaju institucije Republike Srpske i Skupština grada Banjaluka biti nastavljena izgradnja ovog grada, te da će SNSD učiniti sve da on bude lijep.Poručio je da Banjaluci ništa neće faliti ni ubuduće, što se tiče SNSD-a i Republike Srpske."Uživaćemo u tome kad bilo ko dođe sa strane da nam kaže da imamo lijep grad, da je čist, uredan. Nastavićemo da to radimo sa stanovišta naše odgovornosti.


Ako novi gradonačelnik otkaže ugovore za čišćenje, to pripada njemu, ne pripada nama. Ja bih volio da ovdje niko ništa ne plaća i da svi imaju po 10 hiljada konvertibilnih maraka dnevno, da dobiju odnekud i da tako ugodno žive i da nemaju nikakav problem u životu", kazao je Dodik.Dodao je da mu je krivo i žao da su u Banjaluci  izgubili mjesto gradonačenika, ali da, kako je rekao, nije glup da ne razumije šta su politički protivnici."On (Stanivuković) je imao metod preko kojeg je uspio da to uradi. Moje je da kažem ok, sve je legitimno.I izašao sam prvi od lidera i rekao da je sve fer i pošteno. Ali imam isto svoje pravo da kažem šta mislim. Ja nisam licemjerni političar koji bi dogmatski izašao i počeo da priča nešto drugo.Čestitao sam mu i rekao da može slobodno da sprovodi svoj program i da nema naše podrške. I to je sasvim normalno", rekao je Dodik.Što se tiče grijanja, Dodik je pojasnio da je ono u nadležnosti lokalne zajednice i to je problem koji u Banjaluci traje već godinama."Vidjećemo kako novi gradonačelnik misli da rješava to pitanje jer nema dovoljno sredstava koja se prikupljaju od građana, niti ima u budžetu. Tu je najčešće Vlada RS uskakala.Naravno da ćemo mi u datom periodu prema tom pitanju isto tako da se odnosimo, ali mi ni ne znamo šta je prijedlog.Mislim da je sada prisutan pokušaj etabliranja neuspjeha koji je sad već jasan.Gradonačelnik jeste pobijedio i ja poštujem demokratsku volju, ali odluka o svemu što se bude u gradu dešavalo pripada koaliciji koja je napravljena u skupštinskoj većini", pojasnio je Dodik.


Izvor: RTV BN/Klix

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.