EPIDEMIJA: Moguće zatvaranje Podgorice!


Objavljeno: 2020-07-06 10:50Član medicinskog štaba i direktor doma zdravlja u Podgorici, Nebojša Kavarić, danas nije isključio mogućnost zatvaranja glavnog grada Crne Gore.


Foto: Podgorica će biti zatvoren grad?

U Podgorici je trenutno aktivno 118 slučajeva zaraze koronavirusom.


"Epidemiološka situacija i rast broja obolelih u Podgorici je zabrinjavajući. Ukoliko građani ne budu odgovorni i ne redukuju svoje dnevne obaveze, predložićemo NKT uvođenje dodatnih mera za područje Podgorice", rekao je Kavarić.


"To ćemo predložiti u cilju sprečavanja dalje eskalacije broja obolelih, koje bi moglo da ugrozi funkcionalnost zdravstvenog sistema", naveo je Kavarić, ističući da ne isključuje i opciju zatvaranja glavnog grada, iako je to u u domeni epidemiološke službe, prenose "Vijesti".On preporučuje da usluge ugostiteljskih objekata građani treba da koriste samo u nužnoj potrebi, uz preporuke koje važe za sve ostale objekte zatvorenog tipa, a to su nošenje maske, distanca i pranje ruku.U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata zabeležen još 61 slučaj virusa kovid-19, od kojih je najviše iz Rožaja, saopštio je crnogorski Institut za javno zdravlje.


Izvor: Vijesti

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.