GM predstavio LETEĆI KADILAK! (video)


Objavljeno: 2021-01-18 11:04'Dženeral Motors' je predstavio futuristički leteći 'kadilak' - vozilo koje se kreće bez vozača, i koje poleće i spušta se, vozeći putnike 'vazdušnom linijom'. Viši izvršni direktor 'Dženeral motorsa' opisao je da je novi 'kadilak' - 'koncept budućnosti'.


Foto: GM predstavio LETEĆI KADILAK!

„Kadilak" za jednog putnika, koji je tehnički, dron koji poleće i sleće, i koji se kreće vertikalno, moći će da putuje brzinom do 55 milja na sat.

Potpuno je autonoman, električan, sa motorom od 90 KW, baterijom i ultra laganim kućištem.Leteći „kadilak" je predstavljen u video zapisu kao deo virtuelne uvodne prezentacije izvršne direktorke Meri Bera, zajedno sa još jednim vozilom - porodičnim električnim „kadilak" šatlom.Bera je prošle godine otkrila da proizvođač automobila istražuje alternativne načine prevoza kao što su vazdušna taksi vozila.Koncept letećih vozila predstavio je i šef Odseka za dizajn „Dženeral motorsa" Majk Sajmkou, koji je novo vozilo opisao kao „'kadilak' urbane vazdušne mobilnosti, koje je ključno za viziju kompanije u budućnosti".

 Autonomni šatl, za koji se navodi da „uskoro stiže", ima prednja i zadnja klizna vrata i panoramski stakleni krov.Kabina ima udobno sedište i opremljena je biometrijskim senzorima, ima sistem glasovne kontrole i prepoznavanje pokreta rukama.„Dženeral motors" je odbio da otkrije više detalja.


Izvor: GM

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.