">

 

" />

GOLF 8: Šta nudi ovaj automobil za manje od 20000€?


Objavljeno: 2019-12-07 23:29Kupci u Nemačkoj sada mogu da poruče novi Volkswagen Golf, osme generacije. Golf Mk8 dolazi u četiri paketa opreme – osnovni, novi "Life", te "Style" i "R-Line". Osnovna verzija Golfa bi trebalo da košta ispod 20.000 evra kada se pojavi početkom sledeće godine.

 


Foto: Volkswagen

Sadržaće kao standardne delove Car2X povezivanje (omogućava komunikaciju sa okolinom – automobilima, saobraćajnim znakovima...), Lane Assist – sistem za praćenje trake kretanja, Emergency Braking Front Assist – kočenje u slučaju neočekivane prepreke, Braking with Pedestrian & Cyclist Monitoring – sistem kočenja koji prati pešake i bicikliste, digitalnu instrument tablu, multimdijalni sistem sa "onlajn" servisom, automatsku klimu, LED farove i zadnja svetla...

 

"Life" paket sa sobom donosi Discover Pro multimedijalni sistem sa glasovnim komandama, Dynamic Road Sign Disley, kožnu oblogu volana i ručice menjača, bežično punjenje telefona, hromirane detalje enterijera, parking sistem, automatska svetla. Golf u "Life" opremi sa 1,5-litarskim TSI sa 130 KS će koštati 27.510 evra u Nemačkoj.

 

Osim pomenutog motora, VW će na početku prodaje nuditi još tri vrste agregata – 1,5-litarski TSI sa 150 KS, te 2,0-litarski TDI sa 115 i 150 KS.

 

VW tvrdi da nova dizel jedinica sa Double AdBlue Injection sistemom smanjuje emisije azot-oksida za 80%, uz 17% manju potrošnju.

 

 

Oba TSI i TDI motora su uparena sa novim 6-stepenim manuelnim menjačem koji dodatno redukuje emisije ugljen-dioksida, a sa snažnijim TDI sa 150 KS ekskluzivno dolazi i 7-stepeni automatik sa dvostrukim kvačilom.

 

VW obećava još snažnije motore početkom sledeće godine, uključujući moćnu hibridnu jedinicu sa 245 KS.


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.