Google kupio zgradu u centru Londona za milijardu dolara


Objavljeno: 2022-01-14 10:15Američki tehnološki gigant Google potrošio je jednu milijardu dolara na kupovinu zgrade u centru Londona u kojoj je trenutno podstanar, saopštila je danas kompanija.


Foto: Google

Google, koji zapošljava 6.400 ljudi u Britaniji, planira da uloži više miliona funti u renoviranje kancelarija u kupljenom kompleksu Central Sent Džajls, koji se nalazi u blizini Kovent Gardena u centru Londona, prenosi Rojters.


"Imamo privilegiju da radimo u Velikoj Britaniji skoro 20 godina, a kupovina Central Sent Džajsa odražava našu dalju posvećenost rastu i uspjehu zemlje“, izjavila je Rut Porat, finansijska direktorka Google-ove matične kompanije Alfabet.


Google planira da renovira zgradu kako bi je prilagodio potrebama neposrednog kontakta zaposlenih za timski rad, da obezbjedi sobu za virtuelne sastanke, i da napravi radni prostor na otvorenom kako bi se zaposlenima omogućio rad na svežem vazduhu, saopštila je kompanija.


Zgrada je bila u zajedničkom vlasništvu mješovitog preduzeća Ligal&Dženeral Investment Menadžment Rial Asetsa i kompanije Micubiši Istejt London.


Izvor: Tanjug

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.