HR: Vozač kažnjen sa ukupno 3100€!


Objavljeno: 2019-09-13 21:50Hrvatska policija zaustavila je 50-godišnjeg vozača za kojeg se ispostavilo da vozi pod dejstvom alkohola. Međutim, to je bio samo početak.


Foto: Poštujte propise!

 

Prilikom redovne kontrole saobraćaja u Čakovcu, policijski službenici hrvatske saobraćajne policije zaustavili su u četvrtak uveče automobil Citroen Xsara Picasso, kojim je upravljao 50-godišnjak sa područja ovoga grada.

 

Kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao automobilom pod uticajem alkohola u koncentraciji od 2,16 promila, kao i da je vozio auto u periodu dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog vanrednog zdravstvenog pregleda.

 

Ujedno, utvrđeno je da mu je istekao rok važenja vozačke dozvole, dok je vozilu kojim je upravljao istekao rok važenja saobraćajne dozvole.

 

Kako je saopštila uprava policije, vozač je uhapšen na licu mesta i priveden u policijsku stanicu. Izdavanjem prekršajnih naloga izrečene su mu novčane kazne u ukupnom iznosu od 23.000 kuna (oko 3.100 evra), uz primenu zaštitne mere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 meseci.


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.