Holivudske zvijezde koje slave pravoslavni Božić


Objavljeno: 2021-01-08 10:04Holivudske zvezde pretežno proslavljaju Božić po gregorijanskom kalendaru, 25. decembra, ali ima i onih koji ovaj praznik provode u krugu svoje porodice 7. januara. Jedni poštuju i praznuju zbog porodice i predaka, dok većina zbog ljubavi prema životnom partneru.


Foto: Dženifer Aniston

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

 

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

 

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu.

 

Ona je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

 

Oskarovca Toma Henksa je ljubav "naterala" da postane pravoslavac. Kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin otac je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

 

Džejms Beluši je rođen u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

 

Glumac Kristijan Bejl, krenuo je stopama Toma Henksa i svoju veru promenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.


Izvor: Espresso

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.