LESKOVAC: Skandal i tuča na svadbi


Objavljeno: 2022-04-25 11:25Kada je mlada saopštila svoju odluku oko prezimena, sa kraja sale, neko je dobacio: 'Bruka, sram te bilo, glupačo!'.


Foto: Simbolička fotografija

Prilikom sklapanja braka, mlade imaju pravo na izbor: ili će zadržati svoje prezime, uzeti muževljevo ili će ga samo dodati na svoje.

Ipak, postoje porodice kojima je jednostavno uvreda neprihvatanje muževljevog prezimena od strane mlade. Takav slučaj se nedavno dogodio u Leskovcu, a koji su prepričali muzičari koji su bili angažovani za ovu svadbu. Naime, sve je počelo kada je mlada rekla matičaru da ne želi da zadrži svoje prezime.

Ova odluka je, kako navodi Mondo, uvrijedila svekra i svekrvu, jer je mlada na taj način “osramotila cijelu porodicu”. Kada je saopštila svoju odluku oko prezimena, sa kraja sale, neko je dobacio: “Bruka, sram te bilo, glupačo!”.

To je bilo dovoljno da uslijedi čitav haos, a po rečima svadbarskog benda, ništa više nije bilo isto, piše Blic.

– Nakon toga su se posvađale i prije. Koliko je bilo neprijatno, toliko je bilo i smešno jer je riječ o uglednim gradskim porodicama. Obe imaju ‘pedigre’ uspešnih leskovačkih privrednika – kažu muzičari i dodaju:

– Kada je svekrva tašti u jeku svađe rekla: ‘glupa ku*vo’, ova joj je odgovorila: ‘a što sam glupa?’, nakon čega je nastao opšti smeh u dvorani. Ipak, to je bio samo početak skandala koji je usledio. Umjesto da smeh popravi situaciju i neutrališe neprijatnost koja je nastala, to je bio samo podstrek da se dve porodice zavade, kao i njihove zvanice – prepričao je basista svadbarskog benda.

– Mladoženjeni prijatelji sukobili su se mladinim prijateljima, kao i drugarima njenog brata, a onda je nastala tuča. Naravno, sve žene su se razbježale, ali se nisu ućutale. Naprotiv, izgledalo je kao da bodre i navijaju. Mlada se rasplakala i osamila, a potom je otišla. Vjerujemo da ju je sramota, jer se kod nas danima prepričava o ovom incidentu – rekli su muzičari.


Izvor: Blic

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.