Luksuzna Milova limuzina ide na doboš


Objavljeno: 2020-12-15 11:11Kreće prodaja luksuza koji je Milo Đukanović plaćao državnim parama. Tokom naredne nedelje na doboš ide limuzina kojom se vozio bivši premijer Crne Gore Duško Marković, a potom do kraja meseca i blinda Mila Đukanovića, saznaje “Blic” u Vladi Crne Gore.


Foto: Luksuzna Milova limuzina ide na doboš

Marković i Milo Đukanović obojica su se tokom vladavine DPS vozili u “mercedes-majbahu”. Kako za “Blic” kaže izvor iz Vlade Crne Gore, prema sadašnjem planu, oba luksuzna automobila biće prodata na stranoj onlajn aukciji. Ide se na stranu aukciju kako bi se postigla što viša cena.Markovićeva limuzina, iako je isti tip automobila, bila je poslednje dve godine u senci Milove blinde. Prema procenama, svaki od ovih automobila kada je kupljen, uz dodatnu opremu, plaćen je oko milion evra.- Obe limuzine biće prodate. Prvo ona u kojoj se vozio bivši premijer i u tu proceduru će se ući već ovih dana. Potom dolazi na red i Đukanovićeva. Blinda trenutnog predsednika ne ide na prodaju u isto vreme, zbog proceduralnih razloga - kaže izvor Blica.Prema saznanjima našeg lista, biće ispoštovane sve zakonske i administrativne procedure procedure međutim, polemike oko prodaje nema i to je stav premijera Zdravka Krivokapića i članova njegovog kabineta. Ipak, institucija predsednika Crne Gore mora se poštovati.
- Na stranu ko je Milo Đukanović koji je ovu državu doveo do bankrota, ali predsedniku države ne može se ‘oduzeti’ vozilo dok se ne obezbedi drugo. Nova Vlada Crne Gore poštuje instituciju predsednika, ali osoba koja vrši tu funckiju mora da poštuje građane, koji su ga na tu funkciju birali i ne sme da ponižava građane - kaže izvor Blica.Još uvek se ne zna koji će automobil biti dodeljen Milu Đukanoviću:- Predsedniku će biti dodeljeno bezbedno vozilo, kako i dolikuje njemu i džepu građana Crne Gore - kaže izvor Blica.Osim dve majbah blinde, Vlada Crne Gore prodaće i ostale luksuzne automobile koji su zatečeni po ministarstvima.
- Primera radi jedno od ministarstava ima deset luksuznih automobila. Biće prodato devet i sav novac ide u državnu kasu - kaže sagovornik “Blica”.Inače, od kako je novi kabinet ušao u prostorije Vlade traje opstrukcija u Upravi za imovinu. Tako se još uvek ne zna iz kog dela budžeta je Milu kupljena blinda, a kojom je išao i na stranačke događaje i vozio se i kada nije bio na funckiji. Za sada se ne zna precizno, ali se sumnja da je novac isisan iz Agencije za nacionalnu bezbednost.O opstrukciji Uprave za imovinu svedoče i današnji događaji. Premijer Zdravko Krivokapić je sa dvojicom ministara otišao kod direktora Uprave Blaža Šaranovića po izveštaj o stanju državne imovine.- Međutim, gospodina Šaranovića nisam zatekao u kancelariji jer je navodno bio na nekom sastanku, iako je dužan da u to vreme bude na radnom mestu. Ovakvo ponašanje direktora institucija Vlada neće tolerisati - poručio je danas na svom tviter nalogu premijer Krivokapić.

 


Majbah sa nivoom zaštite - sedamĐukanovićev „mercedes-majbah” ima nivo zaštite – sedam. Blinda „mercedes-majbah” je među najluksuznijim i najskupljim automobilima, čija se oprema specijalno poručuje u Nemačkoj. Pva blinda ima vrhunsku zaštitu. Staklene površine su debljine deset centimetara i štite i od projektila.


Karoserija je poput tenka i štiti od svih kalibara i ručnih raketnih projektila. Majbah je obezbeđen i u slučaju napada nagaznim ili daljinski aktiviranim minama jer ima specijalan pod. Elektronika je najmodernija, ima i ometanje radio-signala u svojoj neposrednoj blizini i automatsku bezbednosnu dojavu u slučaju napada.Ima odgovor i na hemijsko oružje - pa tako i na očitanu zagađenost vazduha zatvaraju se svi ulazni vazdušni otvori, a ima unutrašnju cirkulaciju vazduha koja može da traj enekoliko sati. Maksimalna brzina je 210 km/h.


Izvor: Blic

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.