Nakon DNS-a i SPS-a na udaru DEMOS i Čubrilović


Objavljeno: 2020-12-08 10:31Rat 'saveznika' i 'partnera' u 'vladajućoj koaliciji' se sve više razbuktava. Po svemu sudeći, odmah nakon usvajanja budžeta u Narodnoj skupštini Republike Srpske i novogodišnjih praznika, nišan Dodika i SNSD-a mogao bi sa Nešića, Selaka i Skoka, donedavno odanih saveznika, da se okrene prema DEMOS-u, Nedeljku Čubriloviću, Spomenki Stojanović i Aleksandru Došiću.


Foto: Nakon DNS-a i SPS-a na udaru DEMOS i Čubrilović

Moj izvor iz SNSD-a javlja da će komadanje DEMOS-a početi smjenom direktora Republičke uprave za igre na sreću, a smjene su već počele  uklanjanjem Slaviše Jankovića u Trebinju po nalogu Luke Petrovića.

 

Mlađani prestolonasljednik krune despota Republike Srpske, po povratku sa odmora iz Dubaija, sa svojim kumovima Radišićima, starijim Miletom i juniorom Renatom, odlučio je da Republičku upravu za igre na sreću Republike Srpske u potpunosti stavi pod svoju kontrolu.

Po instrukcijama Igora Dodika, privatni dvorski direktor policije RS Siniša Kostrešević započeo je akciju smjene Aleksandra  direktora Republičke uprave za igre na sreću, kadra DEMOS-a iz Zvornika, prijestonice ilegalne kocke u Srpskoj i BiH.

 

Njegovi lični inspektori, bez znanja tužilaštva, u Upravi sprovode istragu koja ima samo jedan cilj a to je da pokaže nesposobnost i nepodobnost direktora Aleksandra Došića, zvorničkog kadra Spomenke Stevanović i DEMOS-a.

Izgleda da je nakon DNS-a i socijalista, došao red na bušenje, cjepanje i razbijanje i DEMOS, sledećeg „koalicionog partnera“ koga treba razbiti i u potpunosti potčiniti.

Naznake ovog plana već su viđene u Trebinju, gdje je smijenjen Slaviša Janković sa mjesta direktora Kazneno popravnog Doma i predsjednika GO DEMOS-a po nalogu Luke Petrovića, jer se suprotstavio odmetnutoj i nenarodnoj vlasti trebinjskih aparatičika SNSD.

 

Plan mlađanog prestolonasljednika je da na Došićevo mjesto instalira svog oprobanog poslušnika, nekadašnjeg direktora propale Banke Srpske, Borisa Kneževića, koji je trenutno inspektor u Republickoj upravi za igre na sreću.

Knežević je javnosti dobro poznat kao lojalan kadar SNSD, koji je za “našu” despotsku i vladajuću familiju pronevjerio milione konvertibilnih maraka dok je bio na čelu propale Banke Srpske.

 

Javnosti su dobro poznate mahinacije, koje su Banku Srpske odvele u propast, ali je toj istoj javnosti ostalo nepoznato da su Knežević i prvi policajac prve familije Kostrešević veoma bliski prijatelji.Pokroviteljstvo sa porodicom Dodik i vječitim “borcem protiv kriminala” (osim kriminala pobratima i kolega iz SNSD-a) Kostreševićem, bio je razlog zašto je Knežević izbjegao bilo kakvu odgovornost za ogroman kriminal dok je vodio Banku Srpske do potpune propasti i likvidacije, ostavljajući desetine miliona maraka dugova i potraživanja.Čak i kao inspektor u Upravi za igre na srecu, Knežević je čuvao prijateljstvo sa Kostreševićem, pa su sebi bliskim vlasnicima kockarnica redovno najavljivali dolazak inspektora i kontrola, kako bi se pripremili, o čemu postoje dokazi, snimci i svjedočenja.Da li će Spomenka i Čubrilović dopustiti gaženje i smjenu svojih kadrova, trpeći poniženja kao DNS da se nije udarilo na sami vrh i predsjednika Partije kako bi se reklo dosta je, da li će pustiti niz vodu Došića kao Jankovića, čekajući zahtjev za smjenom predsjednika Narodne skupštine Srpske da bi se pružio otpor ili će Čubri odmah uzvratiti udarac i braniti svoje ljude, koristeći raspad koalicije, koja visi na pokojnom NDP-u i DRPOSU, ostaje da se vidi.Umjesto da čuvaju svoj narod od zla i rade po zakonu, čelni ljudi policije postali su pijuni u rukama moćnika, dinastije i despota, koji iz temelja razaraju narod i Republiku Srpsku vodeći protiv Otadžbine pravi ekonomski rat, uništavajući svaku zdravu ćeliju i preduzeće.Ipak i unutar režima vodi se unutarstranački i unutardinastički rat, borba za prevlast i moć, al o tome detaljnije uskoro…


Izvor: Nebojša Vukanović

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.