Ovi modeli automobila najmanje gube vrijednost


Objavljeno: 2021-08-19 11:21Prilikom kupovine automobila dobro je unaprijed razmisliti o njegovoj daljoj prodaji. Koji su to modeli koji se posebno ističu na tržištu polovnih automobila? Stručnjaci su odabrali nove automobile koji gube najmanju vrijednost nakon nekoliko godina upotrebe. Ako je ključni kriterijum najmanji mogući gubitak vrijednosti, u Njemačkoj se smatra da je najbolje uložiti novac u novu Daciju Sandero Stepway.


Foto: Ovi modeli automobila najmanje gube vrijednost

Ispostavilo se da 4 godine nakon kupovine rumunski automobil najmanje gubi na vrijednosti ne samo u svojoj klasi, već i u poređenju sa konkurentima iz drugih segmenata. Na skali koju je Auto Bild pripremio zajedno sa stručnjacima za istraživanje tržišta, Dacia Sandero je ispred rivala kao što su: Hyundai i10, Volkswagen Golf 8, Škoda Superb ili Porsche 911

Gore navedeni redosljed ne znači, međutim, da će nakon 4 godine kupovine svaki od nagrađenih automobila biti jednako dobro zapažen na tržištu polovnih automobila.

Jer mnogo zavisi od datog primerka. Prognoza pretpostavlja tipičnu kilometražu za određeni segment. Osim toga, uzete su u obzir određene verzije motora i opreme (u praksi su se razlikovali modeli sa boljom opremom). Ovo nije kraj.

Tekst je ograničen na tvrdnju da je nekoliko stotina različitih faktora uzeto u obzir pri procjeni preostale vrijednosti. Ne samo da Dacia ima razloga za slavlje na ovogodišnjoj rang listi.

Autori izvještaja istakli su i dvostruku nagradu za Mercedes (S klasa kao lider u svom segmentu). Takmičenje se ne može pohvaliti sličnim rezultatom (Porsche je uspio da dva modela uklopi u jednu klasu). Autori izvještaja ističu još nešto.

Godine 2021. dominiraju modeli sa benzinskim motorima. Dizel je najbolje ocjenjen samo u klasi luksuznih automobila i kombija. Stoga nije teško zaključiti da ulaganje u novi dizel neće biti uvijek dobra ideja, s obzirom na buduću dalju prodaju automobila.


Izvor: Nezavisne

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.