PRVI MAJ: Ovo su odluke o policijskom satu za oba entiteta u BiH!


Objavljeno: 2020-04-29 19:36- Republički štab za vanredne situacije donio je odluku o zabrani kretanja za prvomajske praznike u cilju spečavanja širenja virus korona, rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Boris Pašalić.


Foto: Policijski sat i u dane praznika

Zabrana kretanja za prvomajske praznike u Republici Srpskoj

 

Zabrana kretanja na teritoriji Republike Srpske trajaće od petka 1. maja od 12.00 časova do subote u 05.00 i subote od 12.00 do nedjelje u 05.00, te od nedjelje u 12.00 do ponedjeljka u 05.00 časova, odlučeno je na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Pašalić je na konferenciji za novinare, rekao da će poljoprivredni proizvođači u pograničnom dijelu uz rijeku Drinu od sutra moći prelaziti u Srbiju da bi mogli obavljati radove.

 

A u Federaciji BiH?

 

Federalni štab Civilne zaštite zvanično je doneo naredbu prema kojoj se za tri dana, 1.,2. i 3. maj, dakle za petak, subota i nedjelja, ponovo uvodi policijski čas.

 

Naime, za 1. maj se naređuje zabrana okupljanja za više od pet osoba, a policijski čas će biti uveden za prva tri dana maja u trajanju od 22 do pet sati ujutro.

 

Takođe donesene su i neke naredbe koje stupaju na snagu 1., a traju do 15. maja.

 

Tako se naređuje obustava rada svih delatnosti u tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine izuzimajući trgovine prehrambenih i i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.

 

S druge strane dozvoljava se rad trgovina na veliko i malo, a od 1. maja radiće frizerski i kozmetički saloni.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.