Prali ste vozilo deterdžentom za suđe? Neeeeeeee...


Objavljeno: 2020-04-22 10:29Deterdženti za suđe sadrže hemikalije koje mogu oštetiti lak automobila. U njihovom sastavu je agresivna supstanca za uklanjanje masnih naslaga na posuđu.


Foto: Pranje automobila

Deterdžentu za suđe mjesto je u kuhinji i nemojte ga koristiti za pranje automobila. Čak 43 odsto britanskih vozača pere automobile samostalno, a čak 41 odsto od njih pere vozila tečnim deterdžentima za suđe – to su rezultati jedne ankete.

 

Pohvala je navika da se vozači brinu za svoje automobile, ali treba biti oprezan. Deterdženti za suđe sadrže hemikalije koje mogu oštetiti lak automobila. U njihovom sastavu je agresivna supstanca za uklanjanje masnih naslaga na posuđu.

 

Zbog toga kupite specijalizovano sredstvo za pranje automobila koji je mnogo drugačiji po sastavu od deterdženta za pranje suđa. Oni imaju sposobnost podmazivanja limene podloge, odnosno zbog njih će nečistoće samo skliznuti s vozila.

 

Dakle, ne koristite deterdžente za suđe, a posebno izbjegavajte sredstva poput Vima ili Arfa koja su abrazivna i služe sa skidanje masnih, zapečenih naslaga s posuđa. Odlična sredstva za domaćinstvo, ali ne i za vaš automobil.


Izvor: Nezavisne, HAK

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.