"> " />

Pregledač za koji nikada niste čuli sada vredi milijardu dolara


Objavljeno: 2022-03-27 11:16 Pregledač Island već sada vredi milijardu dolara, samo nekoliko nedelja od zvaničnog početka sa radom. Početkom februara je Island izašao iz stealth moda i već je dostigao popularni "unicorn" status, pošto se kompanija procenjuje na 1,3 milijarde dolara.


Foto: Island

Kompletan proizvod bio je u razvoju preko dve godine, ali je i dalje jedan od najbrže rastućih startapa koji su stigli do ove cifre.


Finansirao ih je Insight Partners, koji je ranije dao kapital i za Shopify, Qualtrics i DocuSign, koji su sada svi premašili cifru od milijardu dolara.

Sequoia Capital, Stripes i Cyberstarts su ostale kompanije koji su uložili u Island.Osnovna razlika između Island-ovog Pregledača i sličnih Google Chrome-a ili Microsoft Edge-a je povećan fokus na sajber-bezbednost. Prema Islandu, tipični Pregledači su potpuno neprikladni za upotrebu u poslovnom kontekstu, uprkos njihovoj sveprisutnosti u profesionalnoj sferi danas."Najrasprostranjenija aplikacija u preduzeću je Pregledač, ali to je dizajn zasnovan na potrošačima“, rekao je izvršni direktor Islanda Majk Fej za "TechCrunch", kada je kompanija izašla iz stealth moda."Potrošač želi da ima beskonačnu slobodu; Cilj im je da da mogu da instaliraju šta god žele, da idu gde god žele i da rade ko zna šta sa svojim Pregledačem bez ikakvih problema. Preduzeće, međutim, želi da se uveri da su njihovi podaci o klijentima bezbedni, da su njihove kritične informacije zaštićene i da dobijaju dobro iskustvo".


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.