Rodila blizance dok je bila u komi!


Objavljeno: 2020-11-20 10:38Trudnica u Birmingemu rodila je blizance dok je bila u indukovanoj komi zbog infekcije koronavirusom. Medicinsko osoblje opisalo je uspešan porođaj kao čudo.


Foto: Obolela od kovida-19 i rodila blizance dok je bila u komi!


Perpetual Uke, bolnička savetnica na odeljenju reumatologije, zarazila se kovidom-19 u aprilu i odvedena je u bolnicu Kraljica Elizabeta u Birmingemu.


Kada joj se stanje pogoršalo, doktori su indukovali komu i stavili je na respirator kako bi je sačuvala trudnoću.Iako joj je termin bio sredinom jula, doktori su odlučili da je prevremeno porode carskim rezom strahujući da se majka neće oporaviti.


Srećom, Uke se oporavila i probudila iz kome, ali kada je videla da nema trudnički stomak pomislila je na najgore.


„Nisam videla stomak i mislila sam da sam izgubila moje bebe. Pravo je čudo da se sve ovako desilo“, rekla je za britanski Metro.


Buđenje iz kome joj je bio najgori deo.


„Imala sam noćne more. Bila sam u delirijumu. Strahovito sam se plašila za svoje bebe i muža“, rekla je ona.


Blizanci – devojčica Sočika Palmer i dečak Osinači Paskal, težili su samo 752 i 850 grama po rođenju. Odmah su odneseni u odeljenje neonatalne intenzivne nege u bolnici.


Iako je porođaj prošao uspešno, njen suprug Metju je strahovao za svoju suprugu koja je i dalje bila u komi. Molitve za njeno zdravlje uslišene su 16 dana nakon rođenja blizanaca, kada se njegova supruga probudila.


Izvor: RTS

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.