SLOVENIJA: Pooštrene mjere ulaska za građane nekih ex-yu država!


Objavljeno: 2020-06-19 09:24Vlada Slovenije pooštrila je danas uslove za ulazak putnika iz “trećih” država, pa se od ponoći neće moći ulaziti iz BiH i Srbije bez obvezne 14-dnevnog karantina ili negativnog testa na Covid-19.


Foto: Nakon Crne Gore i Slovenija pooštrila mjere prema BiH

Te su zemlje, u kojima se bilježi veći dnevni prirast oboljelih od korona virusa, stavljene na tzv. crvenu listu epidemiološki nesigurnih država, na kojoj je već Sjeverna Makedonija.

 

Bugarska, koja je do sad bila na zelenoj listi, spuštena je na nižu, žutu listu, na kojoj se nalazi i nekoliko drugih država EU s lošijom epidemiološkom situacijom, odlučila je vlada.Svi koji u Sloveniju žele ući iz država s crvene liste, bilo da su slovenački državljani ili stranci, moraće u obvezni karantin ili imati negativan test ne stariji od tri dana i obvezno obavljen u nekoj od članica EU.

 

Strah od drugog vala

 

U pogledu ulazaka iz tih država od ponoći više ne vrijede ni prijašnji izuzeci po kojima se iz njih moglo ulaziti bez karantina i epidemiološke potvrde ako se radilo o vlasniku nekretnine ili plovila u Sloveniji, a rok za tranzit kroz Sloveniju iz tih država skraćuje se s dosadašnja 24 sata na 12 sati.

 

I Crna Gora danas je donijela identične mjere za građane BiH, koji žele da uđu u tu zemlju.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.