">  " />

SNSD i njihovi partneri u vlasti prekršili dogovor


Objavljeno: 2021-07-28 12:57Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Nedeljko Jović i direktor SIPA -e Darko Ćulum juče su prisustovali događaju u oragnizaciji Ministarstva bezbjednosti BiH u Zvorniku čime su srpski predstavnici prekršili dogovor o neučestovanju u radu institucija BiH – istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS. 

 


Foto: SNSD i njihovi partneri u vlasti prekršili dogovor

-Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Nedeljko Jović i direktor SIPA -e Darko Ćulum juče su prisustovali događaju u oragnizaciji Ministarstva bezbjednosti BiH u Zvorniku čime su srpski predstavnici prekršili dogovor o neučestovanju u radu institucija BiH – istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS.

„Nepuna 24 sata od kad sam izrazio sumnju da li se može vjerovati SNSD-u da neće prekršiti dogovor lidera političkih partija, svojim djelovanjem su pokazali da su moje sumnje bile opravdane“, naglasio je Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS je istakao da mimo dogovora sa sastanka SNSD nastavlja da prikuplja potpise za peticiju kojom od veoma važnog pitanja po kojem je postignut konsenzus lidera, sada žele da naprave stranačku kampanju.

„Iako je bio dogovor da se na Inckove nametnute odredbe Кrivičnog zakona reaguje institucionalno, kroz djelovanje Narodne skupštine RS i kroz povlačenje iz zajedničkih organa BiH, SNSD je nastavio sa stranačkom peticijom čiji je cilj uvlačanje građane Republike Srpske u ovo pitanje. Milorad Dodik očigledno, strahujući za svoju političku sudbinu, želi da se sakrije iza građana“, poručio je Stanić.

Poseban problem, ističe Stanić, predstavlja činjenica da aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpisu peticiju.

„Tokom jučerašnjeg dana u Poštama Srpske je organizovano potpisivanje uz insistiranje da svi zaposleni moraju da potpisu. Takva je situacija i u drugim organima uprave. SNSD svjesno krši dogovor sa sastanka lidera političkih partija da se djeluje insititucionalno kako građani ne bi bili uvučeni u probleme“ – pojasnio je Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS je izrazio posebnu bojazan šta može biti sa ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticija, uzima od građana Republike Srpske.

„Imali smo u Derventi situaciju da su zloupotrebljeni lični podaci građana koji su donijeli pobjedu SNSD-ovom Miloradu Simiću. Opravdno je i ovdje očekivati da će SNSD zloupotrijebiti lične podatke za svoju ličnu korist“, zaključio je Stanić.


Izvor: BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.