Šojgu izvijestio Putina: Rusi su zauzeli Marijupolj


Objavljeno: 2022-04-21 12:52Ruske trupe zauzele su Marijupolj, ali je u čeličani Azovstalj ostalo blokirano još 2.000 militanata, izjavio je danas ruski ministar odbrane na sastanku s predsjednikom Vladimirom Putinom.


Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

Sergej Šojgu je saopštio da je za završetak operacije u Azovstalju, na teritoriji grada, potrebno tri do četiri dana, prenose ruski mediji.

Prema njegovim riječima, u vrijeme opsade grada "broj pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, nacionalističkih formacija, kao i stranih plaćenika iznosio je više od 8.100 ljudi".

Šojgu je rekao da je tokom borbi za Marijupolj poginulo više od 4.000 pripadnika ukrajinskih snaga, da ih se 1.478 predalo, a da je grupa od njih 2.000 blokirana u industrijskoj zoni fabrike Azovstalj.

"Oružane snage Ruske Federacije i republika Donbasa u Marijupolju preduzele sve mjere da zaštite stanovništvo, prenio je Šojgu Putinu. Prema njegovim riječima, "uprkos protivljenju militanata" iz tog grada je evakuisano više od 142.000 građana, a oslobođeni su svi taoci u luci.

 

Izvor: Tanjug

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.