Spustio cijenu za šest maraka i dobio 22 miliona od Puteva Srpske


Objavljeno: 2020-12-02 16:43Preduzeća Kozaraputevi iz Banjaluke i Prijedorputevi iz Prijedora u vlasništvu Dragana Čorokala dobila su, 22 miliona maraka vrijedan posao sanacije magistralnog puta Prijedor-Banjaluka, saznaje portal CAPITAL.


Foto: Spustio cijenu za šest maraka i dobio 22 miliona od “Puteva Srpske”

Oni su na nedavno završenom tenderu koji su raspisali “Putevi Republike Srpske” bili jedini ponuđači sa ponudom od 18.803.412 KM ne računajući PDV.


To je samo šest maraka niže od procjenjene vrijednosti radova. Naime iz “Puteva” su u avgustu ove godine kada su raspisali tender procjenili vrijednost radova na 18.803.418 KM bez PDV-a.U obrazloženju odluke o izboru, se navodi kako je ponuda prihvatljiva te kako zadovoljava kriterije iz tenderske dokumentacije.Rok za završetak radova je 18 mjeseci od momenta uvođenja u posao.Predviđeno je da budu urađeni pripremni radovi, radovi na elementima odvodnje puta, zemljani radovi, gornji sloj puta, saobraćajna signalizacija i oprema, kao i dodatni nepredviđeni radovi.  Plan je da se radovi finansiraju iz kreditnih sredstava.


Izvor: Capital.ba

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.