Sudar sa štetom od 3,5 miliona!


Objavljeno: 2020-08-15 10:56U koloni, na čijem čelu se nalazio jedan kamper, bili su i Mercedes C klase, Porsche 911 i pomenuti Bugatti


Foto: Sudar vrijedan 3,5 miliona eura: Bugatti Chiron
Malo je ljudi na svijetu koji mogu sebi priuštiti Bugatti Chiron, a još je manje onih koji mogu da priušte da ga slupaju. Ovaj vozač je izgleda jedan od njih…


Vlasnik jednog Chirona izazvao je lančani sudar u Švicarskoj, na planinskom putu prevoja San Gotard. U koloni, na čijem čelu se nalazio jedan kamper, bili su i Mercedes C klase, Porsche 911 i pomenuti Bugatti.


Obzirom da se kamper krivudavim planinskim putem kretao sporije od ostalih vozila u koloni, vlasnici "bijesnih" automobila su odlučili da ga prestignu.

 
Vozač Bugattija je prvi krenuo u preticanje sporijih vozila, ali je to isto uradio i Porsche. I jedan i drugi su se, u isto vrijeme, našli u lijevoj traci, pa je izneđu dva automobila došlo do kontakta.


Porsche je nastavio da se kreće nekontrolirano i zatim udario u Mercedes. Na fotografijama se vidi da je najgore prošao upravo Porsche na kome je šteta, najvjerovatnije od udarca u betonsku barijeru pored puta, ogromna.


Izvor: Avaz

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.