Svi koji iz Srbije ulaze u Crnu Goru moraju u karantin!


Objavljeno: 2020-07-07 09:23Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije od večeras neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je odredila država, odlučilo je Koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore za zarazne bolesti.


Foto: Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije idu u karantin

Na sjednici Koordinacionog tijela odlučeno je da se zbog visokog epidemiološkog rizika prekida vaspitno-obrazovni rad u javnim i privatnim ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.


Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata – restorana, kafana, kafeterija, hotelskih restorana i sličnih ugostiteljskih objekta, kao i ugostiteljskih objekata na kupalištima i plažama, na cijeloj teritoriji Crne Gore ograničava se do ponoći.


"Zbog složene epidemiološke situacije u sjevernom regionu zemlje odlučeno je da se u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje rad svih ugostiteljskih objekata obustavlja na sedam dana", naveli su iz Vlade.


Na području opštine Pljevlja uvode se mjere zabrane okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije.


"Od večeras lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljeg neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru",dodaje se u saopštenju.


Za srijedu je zakazan sastanak predstavnika Koordinacionog tijela, Državne izborne komisije, nadležnih državnih institucija o mjerama koje je potrebno donijeti kako bi 30. avgusta bio omogućen neometan izborni proces.


U Crnoj Gori hospitalizovano je 80 pacijenata zaraženih virusom korona, od kojih je pet životno ugroženo, saopšteno je ranije danas iz Koordinacionog tijela za zarazne bolesti.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.