TREBINJE: Vozio sa preko 4 promila alkohola u krvi!


Objavljeno: 2019-11-13 12:37Policija RS je tokom nedavne kontrole u saobraćaju utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrijednosti od čak 4,26 g/kg.


Foto: Alkotest

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru republičke akcije koja je trajala od 7. do 10. novembra, evidentirali su 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

 

Prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prisustva alkohola u organizmu. Takođe, 21 osoba je sankcionisana zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

 

"Kod 401 vozača utvrđena je količina alkohola od 0,31 do 0,80 g/kg. Kod 250 vozača utvrđena je količina alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg. 88 vozača imalo je više od 1,51 g/kg alkohola u krvi", saopštili su iz MUP-a RS.

 

Dodaju da su 27 vozača mlađih od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva imali više od 0,0 g/kg alkohola u organizmu.

 

"Takođe, za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su isti sankcionisani i isključeni iz saobraćaja, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan",r ekli su u MUP-uu RS.

 

Za prekršaje prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom izdavanjem prekršajnog naloga na licu mjesta, sankcionisano je 2.868 učesnika u saobraćaju, dok će za 535 učesnika u saobraćaju, kojima je brzina kretanja vozilom evidentirana mobilnim radarskim sistemima, prekršajni nalog biti dostavljen putem pošte.

 

S obzirom da trenutni vremenski uslovi uslovljavaju odvijanje saobraćaja po mokrom i vlažnom kolovozu, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uslovima i stanju na putevima.


Izvor: MUP RS/Nezavisne

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.