Tijana Ajfon optužena za međunarodnu prostituciju


Objavljeno: 2020-11-26 11:46Protiv Tijane Maksimović (28) poznatije kao Tijana Ajfon podignuta je optužnica zbog sumnje da je vrbovala i navodila dvije osobe za pružanje seskualnih usluga u maju ove godine u Bijeljini, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.


Foto: Tijana Ajfon optužena za međunarodnu prostituciju

"Optužena se trereti da je krajem maja 2020. godine, poticala državljanke R. Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra", stoji u saopštenju.

 

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. maja za vrijeme trajanja pandemije kovid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

 

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe uhapsili.

 

"Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo-Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


Izvor: Nezavisne

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.