U Srpskoj i Srbiji danas Dan srpskog jedinstva


Objavljeno: 2021-09-15 09:23Na Savskom trgu u Beogradu danas će biti održana centralna manifestacija posvećena obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.


Foto: U Srpskoj i Srbiji danas Dan srpskog jedinstva. Praznik koji se slavi prvi put

Predviđeno je obraćanje Njagove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, najavljeno je iz beogradske Gradske uprave.

Кod spomenika Stefanu Nemanji biće raspoređeni gardisti sa pukovskim zastavama, a iznad tog prostora nadlijetaće helikopteri.

Poslije himne "Bože pravde", koju će izvesti Hor Radio televizije Srbije, okupljeni će čuti i "Pukni zoro" u izvođenju Dejana Petrovića i "Big benda".

Centralna manifestacija na Savskom trgu završiće se izvedbom pjesme "Ovo je Srbija".

U okviru programa, koji će prethoditi centralnoj manifestaciji, građani će na Trgu Republike moći da vide defile "ustanika", kulturno-umjetnička društva, kao i defile konjice.

Ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici predviđen je bogat kulturno-umjetnički program, tokom kojeg će komandir konjičke jedinice "predati raport vojvodi Živojinu Mišiću".

Sa Кalemegdana će se oko 17.00 časova čuti počasna artiljerijska paljba.

Srbija i Srpska zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.

Parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće danas i Zakon o ćirilici.

Svečana akademija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave sinoć je održana u Banjaluci.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.