Umjesto da smjenjuje odgovorne za aferu kiseonik, Vlada podnosi prijavu i protiv Zolaka


Objavljeno: 2021-10-09 10:44Vlada Republike Srpske priprema krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske. 


Foto: Vlada podnosi prijavu i protiv Zolaka

- Vlada Republike Srpske priprema krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

U Vladi su najavili da krivične prijave pripremaju protiv svih lica koji su plasiranjem netačnih informacija širili paniku i ugrozili zdravlje ljudi.

Кrivične prijave biće upućene Specijalnom republičkom tužilaštvu početkom naredne sedmice.Vlada Republike Srpske je 1. oktobra uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Riječ je o članu 195 Кrivičnog zakonika Republike Srpske - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvjesnost kod stanovništva Srpske.

To je činio iznoseći lažne tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UКC-u Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti kovid 19, koja je već odnijela nebrojeno života, daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.