VW: Golf 8 je otporan na krađu!


Objavljeno: 2020-07-10 11:06U Njemačkoj je nova verzija popularnog automobila marke Golf testirana na najčešće pokušaje krađe. ADAC, njemački autoklub, testirao je Golf 8 u najčešćim situacijama krađe i došli su do rješenja da je ovaj automobil otporan na krađe takozvanim relejnim kutijama.


Foto: Volkswagen

Da se to malo preciznije objasni, Golf 8 neće biti moguće upaliti bez ključa ukoliko u džepu ili neposrednoj blizini nemate originalni ključ tog vašeg automobila.


Novi Golf je opremljen UWB tehnologijom, koja detektuje tačnost radio signala, odnosno tačno procjenjuje da li signal dolazi s originalnog VW-ovog daljinskog ključa ili se radi o uređaju koji simulira signal i pomoću njega lopovi pokušavaju da uđu u automobil.


Dakle, Volkswagen Golf je otporan na krađe takozvanim relejnim kutijama, koje su danas najčešća tehnika pri krađi automobila.


Naravno, ovo ne znači da je nemoguće ukrasti Golf 8 niti ovaj tekst ima namjeru da nekoga provocira ili izazove, uvijek treba biti maksimalno oprezan, a nove tehnologije se trude da u tome pomognu.


Izvor: Nezavisne

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.