Vozači, Republika Srpska kupuje 10 novih presretača!


Objavljeno: 2020-06-11 12:42Na puteve Republike Srpske u narednom periodu stiže 10 novih presretača, potvrđeno je za Srpskainfo.


Foto: Uskoro 10 novih presretača na putevima Srpske

Policija će dobiti 10 presretača, a u narednim danima biće ugrađena oprema u ove automobile – izjavila je Mirna Miljanović, portparol MUP RS.

 

Cilj svega je povećanje bezbjednosti na putevima širom Republike Srpske.

 

Samo za prvih mjesec dana rada, sredinom 2019, presretači su zabilježili 1.300 prekršaja u saobraćaju. Matematički gledano, to je u prosjeku 41 prekršaj dnevno.

 

Na drumovima su trenutno neobilježena policijska vozila crna „škoda superb“ i crni „hjundai i30“, u koja je ugrađen sistem radarske kamere koji se koristi za mjerenje brzine vozila. Ova vozila na putevima mjere brzinu vozila iz oba smjera i do 300 kilometara na sat.

 

Činjenica da se presretač na prvi pogled ne razlikuje od bilo kojeg drugog automobila i da vozače neće “spasiti” blicanje ili dojava da je kontrola u blizini, utiču na svijest onih za volanom da kontrolišu gas, kažu stručnjaci.

 

– Uređaj može raditi u pokretu pri čemu mjeri brzinu svih vozila u dolasku i odlasku, kao i u pokretu kao presretač uz direktnu kontrolu policijskih službenika kada se na mjestu sankcionišu vozači – izjavio je ranije direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.


Izvor: Srpskainfo

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.