Časne sestre se vratile TRUDNE sa misionarskog puta!


Objavljeno: 2019-11-08 12:38Katolička crkva istražuje slučaj dve časne sestre koje su zatrudnele tokom misionarskog putovanja u Africi.


Foto: Časne sestre

Afrikanke koje su pripadnice dva različita reda na Siciliji, zatrudnele su tokom odvojenih misija u svojim domovinama, piše "Indipendent".

 

Jedna od časnih sestara, 34-godišnjakinja koja obavlja službu u gradu Militelo Rosmarino, otkrila je da je trudna nakon što je otišla u bolnicu sa jakim bolovima u stomaku, izvestio je dnevnik "Gazeta del Sud".

 

Druga časna sestra koja se brinula o starijima u jugoistočnom gradu Ispica u Ragusi, takođe, je otkrila da je trudna.

 

Gradonačelnik Militela Rosmarina Salvatore Riota izjavio je da poznaje jednu od časnih sestara i da mu je žao zbog načina na koji su vesti procurile u javnost.

 

"Žao nam je zbog ovoga što se dogodilo. Naša zajednica od 1.200 stanovnika je zbunjena načinom na koji su mediji postupili sa ovakvom vešću, ne tajno kako je trebalo", rekao je Riota.

 

Gradonačelnik je dodao da je časna sestra položila zavet pre manje od godinu i da je svi vole.

 

Sicilijanski savetnik za zdravstvo Ruđero Raca izjavio je da će pokrenuti internu istragu kako bi otkrio kako su informacije o trudnoći dospele u javnost.

 

On je dodao na postu napisanom na Fejsbuku da želi da izrazi svoju solidarnost njima i njihovim redovima.

 

"Smatram da je nepravedno da su vesti koje je trebalo da ostanu u privatnosti zdravstvenih ustanova postale javna saznanja", rekao je Raca.

 

Kako je izvestila "Gazeta del Sud", trudne časne sestre će moći da odaberu da li će da napuste službu i odgaje svoju decu.

 

Tridesetčetvorogodišnja časna sestra premeštena je u drugi red u Palermo, dok se druga časna sestra koja je trudna oko mesec vratila kući na Madagaskar.

 

Papa Franja je početkom godine prvi put priznao da Katolička crkva ima problem sa sveštenicima, čak i biskupima koji seksualno zlostavljaju časne sestre.

 

Nema informacija da li su časne sestre zlostavljane i u ovom slučaju.


Izvor: Novosti

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.