DEZINFEKCIJA: 5 mesta gde se virus može najduže zadržati u vozilu!


Objavljeno: 2020-03-31 20:34Automobil, koji u sebi sadrži dosta metala, plastike i tkanine, idealan je za širenje korona virusa, budući das u to površine na kojima se virus lako i relativno dugo zadržava. Zato pažljivo treba pristupiti njegovoj dezinfekciji.


Foto: Dezinfikujte svoje vozilo!

Svaki automobil ima pet mesta, odnosno površina koje se često dodiruju rukama. To su: menjač, volan, ekran (info-sistema ili navigacije), kvake na vratima i sedišta.

 

Šesto mesto koje se često dodiruje rukama u automobilu je dečije sedište. Ono se često unosi i iznosi iz kola.

 

Svih šest tačaka bi trebalo dezinfikovati hirurškim alkoholom, tako što ćete ih prebrisati krpom nakvašenom alkoholom ili naprskati alkoholom u spreju, pa potom prebrisati.

 

Radnici jednog od lokalnih servisa za pranje automobila, za RTS su rekli da automobile, zbog njihovog sopstvenog zdravlja, takođe, prvo dezinfikuju, pa ih tek onda peru, i to isključivo spolja. Kada im nestane alkohola, snalažljivi perači koriste rastvor alkoholnog sirćeta, koga prave sa vodom i (100 miligrama na litar) i ceđenim limunom.

 

Iako u perionicama, iz razumljivih razloga, u danima epidemije korona virusa izbegavaju da peru unutrašnjost vozila, onima koji i u ovo vreme često voze savetuju da unutrašnjost, jednom u toku dana, prebrišu krpom natopljenom alkoholom.

 


Izvor: Telegraf.rs

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.