Deset najboljih destinacija za putovanje


Objavljeno: 2022-04-01 12:45U okviru studije koju je sproveo veb-sajt money.co.uk istraživalo se koji gradovi su najbolje ocijenjeni širom svijeta kada su u pitanju hoteli, restorani, noćni izlasci i stvari koje treba posjetiti.


Foto: 10 najboljih destinacija za putovanje

Sveukupno prvo mjesto zauzima Atina, gde je 19,7 odsto hotela, restorana, noćnog života i stvari koje treba raditi visoko ocijenjeno. Pored toga što je Atina najbolje rangirani grad po pitanju aktivnosti, Atina je na drugom mjestu i po hotelima i po noćnom životu.

Druga je druga evropska prijestonica, Lisabon. Lisabon je bio grad sa drugim najvećim brojem stvari sa pet zvjezdica, sa 40 odsto njegovih atrakcija koje su dobile ovo priznanje od turista. Grad je takođe poznat po odličnoj hrani i nije mnogo udaljen od brojnih plaža.

Na trećem mjestu je Firenca, u srcu italijanske regije Toskana. Kao dom renesanse, Firenca je puna istorije, umjetnosti i arhitekture. Iako nije postigao posebno visok rezultat ni po jednom faktoru, u sveukupnom plasmanu zauzeo je treće mjesto.

Grad sa najbolje ocijenjenim hotelima na svijetu je Los Anđeles - 16,9 odsto hotela u gradu posjetioci su ocijenili sa pet zvjezdica.

Grad sa najvišom ocjenom za restorane je Brisel - 3,1 odsto restorana se nalazi u Mišelinovom vodiču.

Što se tiče pabova, barova i klubova, destinacija sa najvećim odnosom objekata sa pet zvjezdica je grčko ostrvo Rodos - 37,2 odsto mjesta za noćni život je ocijenjeno sa pet zvjezdica.

Grad sa najvišom ocjenom sa atrakcijama i stvarima koje treba vidjeti i uraditi je Atina u Grčkoj, gdje je 44,1 odsto atrakcija ocijenjeno sa pet zvjezdica.

 

Cijela lista izgleda ovako:

 

1. Atina (Grčka)

2. Lisabon (Portugal)

3. Firenca (Italija)

4. Edinburg (Velika Britanija)

5. Honolulu (SAD)

6. Rodos (Grčka)

7. Dablin (Irska)

8. Venecija (Italija)

9. Prag (Češka)

10. Amsterdam (Nizozemska)


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.