"> " />

OKOLINA VLASENICE: Bračni par iz Kine navigacija odvela u nepoznato


Objavljeno: 2021-01-15 14:51Bračni par iz Kine krenuo je iz Beograda u Sarajevu, ali ih je juče navigacija u automobilu odvela u bespuće, u selo Zagrađa, u opštini Vlasenica, gdje su ostali "zarobljeni" oko pet sati, dok nije došla pomoć po njih. 


Foto: Bračni par iz Kine navigacija odvela u nepoznato

Nakon što su zalutali i otišli daleko od glavnog puta. morali su da hodaju pješke kako bi pronašli signal mobilnog telefona kako bi pozvali pomoć.

 

Nakon što su uspjeli da nađu signal pozvali su vatrogasce, ali su se taško sporazumjeli sa njima jer nisu dobro znali engleski jezik.

 

 

"Nekako smo se razumjeli da mi pošalju kordinate na teefon nakon čega smo uspjeli da ih nadjemo nakon tri sata potrage...Dovezli smo ih u Vatrogasni dom, gdje su se ogrijali i uputili prema Sarajevu", kaže Mirko Đurić, koji je BN poslao ovu informaciju i fotografije.

 

 

"Nekako smo se razumjeli da mi pošalju kordinate na teefon nakon čega smo uspjeli da ih nadjemo nakon tri sata potrage...Dovezli smo ih u Vatrogasni dom, gdje su se ogrijali i uputili prema Sarajevu", navodi Mirko Đurić, koji je BN-u poslao ovu informaciju i fotografije.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.