Ovako će izgledati Audi iz budućnosti (video)


Objavljeno: 2021-08-12 10:36Audi je upravo predstavio Skysphere, jedan od tri koncept automobila osmišljenih da prikažu i najave dizajnerske pravce u kojima će se kretati budući modeli iz Ingolštata.


Foto: Audi

Ovaj koncept dvosed na električni pogonon odlikuje varijabilno međuosovinsko rastojanje, odnosno mogućnost da se automobil jednim pritiskom na dugme od velikog GT sportiste pretvori u kompaktnijeg uličnog trkača.

 

Plastično predstavljeno, Audi Skysphere se za samo nekoliko sekundi od kupea veličine limuzine A8 pretvara, pretvara u automobil dužine slične manjem "fastbek" modelu Audi S5.

 

Automobil odlikuje futuristički dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, za koji je kao osnovna inspiracija poslužio Horch 853, luksuzni njemački kupe iz '30-ih godina 20. vijeka. Ne treba posebno ni spominjati da je auto "krcat" savremenim tehnologijama, ekranima i bezbjednosnim sistemima, prenosi Telegraf.

 

Audi Skysphere koncept pokreće jedan elektromotor od 632 konjskih snaga (465 kW) i obrtnim momentom od 750Nm, čija se snaga prenosi na zadnje točkove.

 

Za napajanje je zadužena baterija kapaciteta 80kWh, koje automobilu obezbeđuje autonomiju od 500 kilometara. Futuristički kupe od 0 do 100 kilometara na sat ubrzava za 4 sekunde.

 


Izvor: Ovako će izgledati Audi iz budućnosti

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.