POLOVNJACI: Koji modeli drže cenu, a koji je najbrže gube?


Objavljeno: 2019-11-09 21:43Analizom američkog tržišta automobila utvrđeno je kojim modelima najviše pada cena u prvih pet godina. Portal iSeeCars je analizirao više od 7,7 miliona novih i polovnih vozila kako bi utvrdio ovaj trend.


Foto: Polovni automobili

Automobil koji izgubi najviše na svojoj vrednosti posle pet godina je Maserati Quattroporte, čak 72,2% od početnih 95.393 dolara.

 

Slede BMW Serije 7 sa 71,3%, te dva električna modela Nissan LEAF sa 71% i BMW i3 sa 70,93%.

 

U prvih deset su još BMW Serije 5, Ford Fusion/Mondeo, BMW Serije 6, Jaguar XJL i Chevrolet Volt, svi preko 68% gubitka cene.

 

Kada je u pitanju održavanje vrednosti, ističu se pre svega japanska sportska i pik-ap vozila Suparu Impreza WRX, Nissan Frontier i GTR-R, Honda Ridgeline, Toyota 4Runner i Tacoma, a među njima je i Porsche 911.

 

Međutim, najmanje ne vrednosti posle pet godina izgubi Jeep Wrangler. U standardnoj verziji tek 31,5%, a još manje Wrangler Unlimited 30%.

 

Logično, navedeni modeli su i najbolja varijanta za preprodaju, ali se tu nalaze i Honda CR-V, Mercedes G-klasa, Toyota Land Cruiser i Subaru Outback.

 

Što se tiče brendova, najmanje na vrednosti u proseku gube vozila Honda, Jeep, Ram i Toyota, a najviše Lincoln, Cadillac, BMW i Maserati.


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.