PRVI PUT: Jedna beba, a tri oca!


Objavljeno: 2021-02-19 13:12Trojica muškaraca ušla su u istoriju nakon što im je sud dozvolio da svi budu navedeni u krštenici deteta.


Foto: Jedna beba, a tri oca

Jan Dženkins, Alan Mofild i Džeremy Alen Hodžis doniranim su embrionima i uz pomoć surogat majki dobili dvoje dece, ćerku Piper i sina Parkera.

Trojac je u pravnu istoriju ušao 2017. godine kada im je sudija dozvolio da se nađu u Piperinoj krštenici - što je bila velika prekretnica za porodice poliamorija da steknu priznanje u SAD-u.


"Jedan od Džeremijevih prijatelja ponudio nam je embrione koji su im ostali od stvaranja porodice putem IVF-a, ali nisu mogli da ih koriste", rekao je za Haf Post Ian, inače lekar.

"Imali smo mogućnost da usvojimo embrione i donesemo odluku o podizanju jedinstvene porodice."

Njihovo najstarije dete već je u pređkolskom i kažu kako ih i drugi roditelji podržavaju i traže da im ispričaju detalje njihove priče, prenosi index.hr.

Alan, koji je u vezi s Ianom 17 godina, a s Džeremijem 8, rekao je za britanski The Morning Show da je najveći izazov bio sa zakonom.

"Svađali smo se na sudu - bila je to prilično zanimljiva, napeta scena u sudnici", kazao je.

"U početku se činilo da nam to neće biti odobreno, pa smo zatražili govor na sudu i izjasnili se, a sudinica se na kraju predomislila i odobrila nam roditeljsko pravo za naše dete prije nego što se rodilo."

O njihovoj priči Ian je napisao i knjigu "Three Dads and a Baby" koja je nedavno izašla.


Izvor: B92

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.