RAZJAŠNJENO: Kad se (ne) mora nositi maska u vozilu!?


Objavljeno: 2020-05-05 19:55Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da koriste ličnu zaštitnu opremu (zaštitne maske i rukavica) na javnim površinama, jer je to obaveza definisana Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.


Foto: Kad vozači moraju da nose masku i rukavice?

"Lica koja sama upravljaju vozilom u saobraćaju ili prevoze više lica koje čine članove njegove najuže porodice ne moraju koristiti zaštitnu masku i rukavice za vrijeme upravljanja vozilom.", kaže se u saopštenju MUP-a.

 

Dodaju, u slučaju da lice u vozilu prevozi više lica koji međusobno nisu članovi uže porodica, isti bi trebalo da nose ličnu zaštitnu opremu, prije svega kako bi zaštitili sebe, ali i ta druga lica u vozilu.

 

Pozivamo građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.