REPUBLIKA SRPSKA: Krizni štab uvodi nove mjere!


Objavljeno: 2020-07-06 17:46Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 47. sjednici, održanoj u Banjaluci, epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj.


Foto: Krizni štab RS donio nove mjere

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj.


S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, do 20. jula 2020. godine zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.


Do 20. jula 2020. godine ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06.00 do 23.00 časova.


Do 20. jula 2020. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz prethodno pribavljenu saglasnost Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o izmjeni Zaključka o obavezama JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i javnih zdravstvenih ustanova – bolnica u Republici Srpskoj u obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim virusom korona „SARS-CoV-2“ u Republici Srpskoj.Izmjena Zaključka se odnose na brisanje odredbe prema kojoj je važenje Zaključka bilo produženo do 6. jula 2020. godine.


Izvor: Buka

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.