Rasti određen pritvor 30 dana!


Objavljeno: 2020-10-05 11:36Stefanu Đuriću Rasti određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je prodavao marihuanu! Više javno tužilaštvo je od suda tražilo da reper bude zadržan iza rešetaka, navodeći da postoji indicija da on nije samo konzumirao narkotike već i da se bavi trgovinom njima. Sudija je uvažio takav predlog i Rasta je juče u popodnevnim satima sproveden na izdržavanje pritvorske kazne.


Foto: Rasti određen pritvor 30 dana!

Prema saznanjima Kurira, Đurić je u zgradu Palate pravde došao vidno nervozan i pod tremom, verovatno jer je pretpostavljao mogući ishod. Kod sudije je rekao da on nije nikakav diler, već da je opšte poznato da samo konzumirao marihuanu i da je pronađena količina droge bila za ličnu upotrebu. U zgradu Javnog tužilaštva stigao je ujutro oko deset časova i sve do dva sata po podne je davao izjavu. Nakon toga određena je pauza od 30 minuta, pa je sudija saopštio svoju odluku - Stefan Đurić Rasta tereti se za trgovinu opojnim drogama i određuje mu se pritvor od mesec dana.


Reper je iz Palate pravde odveden policijskim autom, dok su njegovi saradnici izašli na glavni ulaz, ne želeći da daju izjave za medije. Njegov advokat Vuk Tufegdžić rekao je za Kurir da Rastino zadržavanje u pritvoru smatra neosnovanim.


- Terete ga da ja marihuanu držao radi prodaje, a svi znaju da on nije diler, već da ju je konzumirao. Smatram da mu je neosnovano određen pritvor samo zato što je javna ličnost, da bi se pokazalo da i poznati završavaju iza rešetaka - rekao je on.


Podsetimo, Đurića su policajci u petak po podne najpre pretresli u centru Beograda i našli mu nekoliko kesica marihuane, a s njim je bio još jedan momak, koji je navodno posedovao određenu količinu kokaina. Odmah potom naložen je pretres njegovog stana na Vračaru, gde su policajci pronašli veću količinu droge. Ubrzo se oglasilo Više javno tužilaštvo, koje je saopštilo da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.


Izvor: Kurir

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.