SRBIJA: A za Prvi maj - policijski čas!


Objavljeno: 2020-04-26 12:44Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.


Foto: Prvomajsko druženje

Vlada Republike Srbije uputila je Narodnoj skupštini na potvrđivanje odluku o proglašenju vanrednog stanja, kao i sve uredbe sa zakonskom snagom koje je donosila Vlada Republike Srbije uz supotpis predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade, pišu mediji.

 

Prodavnice i izlazak starijih

 

Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od ponedeljka, 27. aprila svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

 

Zabrana kretanja tokom još jednog vikenda

 

Mere za prvomajske praznike zavise od toka epidemije, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, a epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nagovestila je da će i tokom tog vikenda na snazi biti policijski čas.

 

- Mere zavise od toka epidemije, u kom pravcu idemo i na koji način ćemo se ponašati - rekao je Gojković.

 

To će, naveo je, Krizni štab razmatrati u ponedeljak ili utorak, nakon čega će javnost biti obaveštena. Podsetio je da su sve mere saopštavane dan - dva ranije.


Izvor: direktno.rs

Copyright © 2015-2023 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.