Sedam faza braka, u kojoj ste vi?


Objavljeno: 2021-06-10 12:48Svaki bračni život ima svoje prednosti i mane. Ono što je važno, jeste da budete svesni toga. Nijedna zajednica ne može da bude savršena, a baš u tim trenucima kada nam nešto smeta, ne treba da odustajemo.


Foto: Sedam faza braka, u kojoj ste vi?

Strpljenje i razumevanje su osnovni recept za dug i srećan brak.

 

Da ne biste tako lako odustali od zajedničkog žiovta, dobro je da znate od kojih 7 faza se sastoji svaki brak.

 

Ushićenje


Na samom početku zajedničkog života sa partnerom uglavnom svi osećamo uzbuđenje. To je zato što konačno imamo ono što želimo, sigurni smo u našu ljubav i sve to je za nas jedno novo, lepo iskustvo.

Za vas je vaš partner idealan, a oko sebe osećate ljubav i harmoniju. U tom periodu su parovi toliko opčinjeni jedno drugim, da mnoge stvari ne vide.

 

Prezasićenje

 

Ovo je faza kada počinjete da se ponašate pred partnerom potpuno opušteno i prirodno i pokazujete sebe u pravom svetlu. Počinjete mnogo trezvenije i objektivnije da posmatrate kako vašeg partnera, tako i vašu vezu. Mnoge stvari vam postaju jasnije.

 

Svađe


Svađe su nezaobilazne u svakoj vezi, bar u nekom trenutku. Započinjete svađu, otkrivate nedostatke i slabosti vašeg partnera.

Moguće je da ćete početi da otkrivate stavove vašeg partnera o važnim pitanjima koji se ne slažu sa vašim stavovima. Ipak, ovo je prelomni trenutak, kada treba da postignete dogovor oko važnih stvari kao što su vaša deca, pitanje finansija, pitanja vezana za kuću i slično.

 

Strpljenje


Morate da budete strpljivi pred partnerom. Shvatite da smo svi rođeni različiti i da je potrebno vreme kako bismo se jedno drugom prilagodili. U ovoj fazi partneri stiču mudrost, svađe više nisu toliko dramatične, a vi nastavljate da gradite vaš odnos.

 

Poštovanje


Ovo je prva faza istinske ljubavi i sreće. Partneri ne razmišljaju ni na koji način da se rastanu, već shvataju da je to osoba sa kojom žele da provedu ostatak života, zbog čega maksimalno ulažu u svoj brak. To je faza u kojoj postajete svesni svoje odgovornosti prema partneru.

 

Faza prijateljstva


Ova faza otvara put ka istinskoj ljubavi. Partneri se sve više zbližavaju i jedno drugom postaju najbolji prijatelji. Možete sve da mu kažete, a pred njim ste ono što jeste.

 

Faza istinske ljubavi


Prava ljubav nikome ne pada s neba i ne dolazi tek tako, već je to nešto na čemu treba da radite konstantno.

Svaki odnos mora da prođe prethodnih šest faza kako bi dospeo do istinske ljubavi. Uostalo, razmislite kakvi su bili brakovi vaših baka i deka i koliko su oni u takve odnose morali da ulažu da bi, na kraju, opstali.


Izvor: Krstarica

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.