Skandal s nabavkom maski - data ostavka!


Objavljeno: 2021-03-09 11:06Njemački poslanik Hrišćano-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel podnio je ostavku.


Foto: Skandal trese Njemačku

Na to se odlučio pod pritiskom stranačkih kolega poslije otkrića da je njegova kompanija profitirala od poslova nabavke maski na početku pandemije.


Nikolas Loebel ranije je najavio da će podnijeti ostavku u avgustu, malo pre njemačkih nacionalnih izbora, ali se suočio sa stalnim kritikama stranačkih kolega plašeći se reakcije birača na izborima koji će ovog vikenda biti održani u dva regiona.


Njegovom stranačkom kolegi Georgu Nuslainu je prethodno ukinut poslanički imunitet jer se našao pod krivičnom istragom zbog posredovanja u nabavkama maski.


Njemački nedeljnik Špigel je prenio da je skoro 20 poslanika bilo uključeno u slične poslove, mada nije naveo da li su imali bilo kakvu finansijsku dobit.


Guverner savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija Armin Lašet, mogući naslednik Angele Merkel na mjestu kancelara u septembru, pozvao je poslanike koji su pokušali da profitiraju od pandemije da odmah napuste parlament.


Izvor: Beta

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.