Šta sve danas počinje da radi u Republici Srpskoj! Butici da, ali...


Objavljeno: 2020-04-28 10:00Butici i ostale radnje neprehrambenih proizvoda, koji nisu u tržnim centrima, od sutra ponovo mogu da rade u Srpskoj, ali odlazak u njih mnogo će se razlikovati u odnosu na vrijeme prije mjesec i po dana.


Foto: Butici kreću sa radom, ali nema probanja garderobe!

Od sada pa do daljnjeg nećete moći da probate odjeću u kabinama, već će biti omogućeno da zamjenite robu ako vam ona ne bude odgovarala.

 

To je jedna od mjera i uslova za rad koje će se primjenjivati u ovim radnjama, a po zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije koji je donesen danas.

 

Pored toga, ograničen je broj osoba koje istovremeno mogu da borave u objektu, a svi moraju da drže distancu od najmanje dva metra između sebe.

 

Obavezno je svakako i nošenje maske i rukavice dok ste u šopingu, a isto moraju da imaju i radnici ovih radnji.

 

– Obavezna je dezinfekcija ruku korisnika pri ulasku i izlasku iz objekta, kao i dezinfekcija prostora i površina u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravstvo RS.

 

Sve ove mjere važiće i za butike i ostale radnje u tržnim centrima, koje se u RS otvaraju od 1. maja, kako je danas najavio i premijer RS Radovan Višković. U njima i dalje, ipak, neće moći da rade ugostiteljski objekti, igraonice i bioskopi.

 

Većina ovih mjera važiće i u drugim radnjama, salonima namještaja ili objektima koji se u Srpskoj otvaraju od sutra ili od 1. maja, uključujući i biblioteke.

 

Obavezno je, tako, da ubuduće na šalterima, naplatnim kasama ili pultovima za izdavanje postoje fizičke providne barijere između zaposlenih i korisnika. U muzejima, uz to, neće biti dozvoljene promocije ili bilo kakva javna okupljanja.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2023 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.