Svjestan ako padne on, pada porodica, imovina, sve... zato se skriva iza 'jedinstva'


Objavljeno: 2021-08-10 22:15Milorad Dodik obmanjuje javnost i minira Republiku Srpsku, njegovu psihu trebaju proučiti psihijatri jer je u pitanju teže oboljenje, rekla je ekonomista Svetlana Cenić. Svojim potezima kaže, minira Republiku Srpsku i sve što se nalazi u njoj, kao i sve Srbe u čije jedinstvo se zaklinje. Vjeruje da ako padne Dodik, pada porodica, imovina, pada sve i zbog svega toga je ovolika drama. 


Foto: Svjestan ako padne on, pada porodica, imovina, sve... zato se skriva iza 'jedinstva'

Ekonomista Svetlana Cenić vjeruje da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sinoć bio prisutan na telefonskoj sjednici ove institucije koja je sazvana zbog imenovanja Upravnog vijeća Centralne banke BiH.

“Dodik obmanjuje javnost potpuno je obezglavljen zato što su mu dani odbrojani, a u sve svoje aktivnosti je uvukao i svoju porodicu. Njegove poteze više ne trebaju komentarisati ekonomisti i politički analitičari. Njegovu psihu i šta se u njoj dešava treba proučiti i dati odgovor psihijatrija jer je u pitanju teže oboljenje”, rekla je Cenić.

Dodajući kako je sve ovo raspad sistema u kojem živimo jako dugo i za koji se debelo pobrinuo Milorad Dodik.

Svojim potezima kaže, minira Republiku Srpsku i sve što se nalazi u njoj, kao i sve Srbe u čije jedinstvo se zaklinje.

“Kad on kaže jedinstvo, ja stisnem svoj novčanik i svu svoju imovinu dok mi zglobovi ne pobijele jer znam da to užasno mnogo košta i da nema veze za jedinstvom nego sa njegovim opstankom”, navela je Cenić.

Napomenula je da Dodik ne ruši BiH, nego Republiku Srpsku od koje je napravio praznu ljušturu tokom svoje vladavine.

Vjeruje da ako padne Dodik, pada porodica, imovina, pada sve i zbog svega toga je ovolika drama.

“Teško će on opstati i sa parama koje je uštekao, ukoliko računa na njih jer mu vlast održavala postojanje tih sredstava. Kad nema vlasti, nema ni imovine. Dodik nije sposobni privrednik koji je stekao to svojim radom. Njemu je vlast dala ime i prezime i da od nas radi šta mu padne na pamet”, rekla je Svetlana Cenić.

Osvrćući se na probleme koji slijede zbog njegovog neslaganja s Odlukom o imenovanju Upravnog vijeća kazala je kako bez Centralne banke ne može funkcionisati valuta, komercijalne banke… i kako Dodik samo stvara probleme, a pri tome zaboravlja da se u Centralnoj banci BiH nalazi i njegov kadar za koji je ranije glasao.


Izvor: Agencije

Copyright © 2015-2024 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.